Nyhet

Feist: ”Jag spelar inte 1234”

Kanadensiskan gör sig redo för Sverigespelning – men undviker sin största hit.

Ikväll spelar Feist på Cirkus i Stockholm. GAFFA ringde upp henne för en dagsstatus.

Hur har turnén gått hittills?

– Den har gått bra. Jag har varit igång sedan september.

Vad kan vi förvänta oss av kvällens konsert?

– Det vet jag faktiskt inte. Det är ärligt talat lite svårt att uttala sig om det. Men jag har ett fint band och en fantastisk liten kör med tre sångerskor och de är alla duktiga på att knuffa ut mig från min trygghetszon, vilket bara gör mig gott.

Hur ser annars kvällens lineup ut – det är ju en hel del blås på ditt senaste album, "Metals"?

– Ja, men de har vi dessvärre inte kunnat ta med på turnén, bortsett från några få utvalda konserter. Men vi har ju, som sagt, tre sångerskor, som till vardags ses i gruppen Mountain Man. Utöver det har vi en keyboardist, trummis, jag på gitarr och så Charles Spearin, som spelar cirka 17 olika instrument. Bland annat trumpet, bas och gitarr. Och så har han utvecklat en teknik som gör att han kan spela på två fioler samtidigt.

Jag kan se på din låtlista att du inte spelar "1234", som ju är din största hit. Varför inte?

– Jag behöver ju inte spela alla mina låtar och när jag gör konserter tillåter jag mig att vara självisk och spela det jag känner något för. "1234" har jag hunnit att tröttna på de senaste par åren och jag tycker personligen att den inte definierar mitt musikaliska uttryck, så nu ger jag den en paus. Kanske att den återkommer i min repertoar framöver. Men under den här turnén har jag spelat 100 konserter och det är inte en enda som har ropat efter "1234", och det tar jag som en komplimang.

Se Feist på Cirkus i Stockholm ikväll (7 mars) och på Way Out West i sommar.

ANNONCE