Nyhet

Nasum inleder världsturné i hemstad

Firar 20-årsjubileum med ett avsked.

Som GAFFA tidigare har rapporterat ger sig Örebrobandet Nasum (som förlorade sin frontman Mieszko Talarczyk i tsunamin i Asien 2004) ut på en världsomfattande turné för att fira 20-årsjubileum, och säga farväl för gott.

Startskottet för farvälturnén kommer att fyras av med en intim spelning i den stad där allting började – Örebro. Den 11 maj spelar Nasum tillsammans med inbjudna förbanden Vomitory och Bombus  på Kulturhuset i Örebro.

Efter det följer en hektisk sommar med en rad europeiska festivalspelningar, turnéer i såväl Nordamerika som Japan, Australien och Sydostasien. I september och oktober genomförs en avslutande Europaturné på en begränsad skara utvalda europeiska rockklubbar. Bandet besöker även Metaltown i Göteborg i sommar.

"Sen är det färdigt. Inget mer Nasum. Vi har hela tiden tänkt att begränsa oss och inte dra ut för mycket på avskedsturnén, vilket visat sig vara lättare sagt än gjort, skriver bandets trummis och grundare Anders Jakobson i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Sju år efter att bandet abrupt tvingades upphöra finns ett enormt sug kvar, vilket vi blir sjukt inspirerade av. När vi spelat för så många fans vi hinner under sommaren och tidiga hösten är det farväl för gott."

ANNONCE