Nyhet

”Han öppnade porten till helvetet”

New Orders Bernard Sumner rasar över Peter Hooks beslut att turnera med Joy Division-klassiker.

I en intervju med Billboard är New Orders frontman, Bernard Sumner, mer än tydlig med vad han tycker om den före detta New Order-basisten Peter Hooks beslut att turnera med Joy Division-klassikerna Unknown Pleasures och Closer.

På frågan om New Order ens skulle fortsätta sin existens om inte Peter Hook på egen hand hade begett sig ut på nostalgiturné, gav Bernard Sumner följande svar:

− Svårt att veta, men vår tanke var att varför ska vi hålla tillbaka när han gör en sådan grej? Han öppnade porten till helvetet.


Bernard Sumner är inte heller särskilt road över nyheten att Peter Hook med sitt kompband The Light nu planerar kommande turnéer med New Orders två första album.

− Det suger, om jag ska vara ärlig. Vi fick reda på Unknown Pleasures-turnén via pressen. Han berättade det aldrig direkt till oss, vilket vi tycker är ganska lågt. Det känns bara som en kommersiell grej att göra. Han gör det enbart för pengarna, säger Bernard Sumner till Billboard och fortsätter:

− Joy Division och New Order har för mig aldrig handlat om pengar. Det han har gjort är helt respektlöst. Men jag måste erkänna, när han satte igång detta frågade vi oss "varför håller vi tillbaka New Order. Så på ett sätt visade han oss ljuset.


Ljuset Bernard Sumner pratar om resulterade i en längre sommarturné med New Order. Om man ska tro GAFFAs Josefin Bagge, som var på plats när gruppen höll konsert på Heineken Open'er, hade fansen gott kunnat vara utan ännu en turné med Manchester-bandet:

"Det känns på många vis som om tiden stått still i tjugo år, skillnaden är att de fått lite sämre hållning och backdropen blivit lite mossigare. Sumner sjunger så kraftlöst att rösten försvinner bland åttiotalsgitarrerna, och klagar resultatslöst upprepade gånger på att det är ljudet i mikrofonen som behöver höjas. En lite tafatt, gubbig dans och kortfattat mellansnack på silkeslen manchesterdialekt, sen går han mest omkring och ser irriterad ut och kallpratar om vädret." Till recensionen

I en längre intervju GAFFA gjorde med Peter Hook tidigare i år får vi hans syn på saken. Läs mer här: Peter Hook: "Jag har saknat låtarna"


ANNONCE