Nyhet

New Order ställer sig bakom protester mot nya visum-avgifter

I februari meddelade The US Department of Homeland Security (DHS) att de planerar att höja avgifterna för visum för utländska akter på turné i USA med över 250 procent.

Enligt NME säger DHS i sitt förslag att kostnaderna för P-visum, som gäller för akter som ska framträda i USA under en begränsad tid, kommer att öka från nuvarande avgift på 460 dollar till 1615 dollar. Visum för längre arbetsperiod (O-visum) uppges öka från 460 till 1655 dollar.

Flera artister har höjt sina röster mot förslaget, men DHS menar att ökningen behövs till följd av hög efterfrågan och för lite personal på The Citizenship And Immigration Department.

New Order är en av de akter som motsätter sig de höjda avgifterna.


”Influenserna från New Yorks klubbkultur har varit avgörande för New Orders utveckling, från våra första konserter på legendariska och numera nedlagda spelställen som Tier 3, Hurrah och The Peppermint Lounge till vår senaste arena-turné med Pet Shop Boys. För ett nytt band kan en ökning av visum-kostnader på 250 procent, tillsammans med all annan ekonomisk press som artister utsätts för nu, vara den sista spiken i kistan för turnéer”, säger gruppen i ett uttalande enligt NME.

De uttrycker också sitt stöd för kampanjen Let The Music Move, som jobbar för att USA:s regering ska tänka om och undersöka alternativ till de höjda avgifterna. Kampanjen startades redan 2021 i Storbritannien, som en reaktion på turnékostnader efter brexit.

Enligt NME har också bland andra Idles, Rina Sawayama och Hot Chip öppet backat kampanjen.


LÄS OCKSÅ: KICKSTARTEN: TAYLOR SWIFTS FÖRSTA TURNÉ PÅ FEM ÅR ÄR IGÅNG

ANNONCE