Nyhet

KICKSTARTEN: Taylor Swifts första turné på fem år är igång

"Är det bara jag eller har vi många saker att ta igen?"

Taylor Swift inledde sin Eras Tour på State Farm Stadium i Arizona under fredagen, och gav flera låtar sina livedebuter i en maffig tretimmarsuppsättning. Inför 70 000 fans tog hon sig igenom en lång setlist som innehöll segment från alla hennes tio album, samtidigt som hon till stor del fokuserade på några av hennes senaste släpp: Lover, Evermore och Midnights, rapporterar Billboard.

"Är det bara jag eller har vi många saker att ta igen?", frågade stjärnan publiken innan hon tillade: "Att säga att mycket har hänt är verkligen en underdrift. Jag kan inte ens gå in på hur mycket jag saknat er."

Det är Swifts första hela turné på fem år. Under den tiden har hon släppt fyra nya album – Lover, Folklore, Evermore och Midnights – och avslöjat hela "Taylor's Version" av Fearless och Red. Hon inledde showen med en Lover-svit, och startade med ett medley av Miss Americana & The Heartbreak Prince och Cruel Summer.


Efter att ha förvandlats till countrysångerska och klätt scenen i tidsanpassad dekor, gick hon över till Fearless med en elgitarrversion av titelspåret. Evermore-segmentet inkluderade livedebuter av 'Tis the Damn Season, Marjorie och Champange Problems, samt en självmedveten pik från stjärnan själv, som sa att hon "absolut älskar det här albumet – trots folks åsikter på TikTok... Jag har sett det. Jag har sett allt!"

Därefter följde låtar från bland annat Red, Folklore, 1989. Och när det närmade sig den 200:e minuten var det dags för förra årets Midnights att få skina med över hälften av dess låtar representerade, inklusive livedebuter av Lavender Haze och fanfavoriten Karma.

Taylor Swifts Eras Tour-setlist:


Miss Americana & the Heartbreak Prince
Cruel Summer
The Man
You Need to Calm Down
Lover
The Archer
Fearless
You Belong With Me
Love Story
Tis the Damn Season
Willow
Marjorie
Champagne Problems
Tolerate It
…Ready for It?
Delicate
Don’t Blame Me
Look What You Made Me Do
Enchanted
22
We Are Never Ever Getting Back Together
I Knew You Were Trouble
All Too Well (10 Minute Version)
Invisible String
Betty
The Last Great American Dynasty
August”/ “Illicit Affairs
My Tears Ricochet
Cardigan
Style
Blank Space
Shake It Off
Wildest Dreams
Bad Blood
Mirrorball (acoustic)
Tim McGraw (acoustic)
Lavender Haze
Anti-Hero
Midnight Rain
Vigilante Shit
Bejeweled
Mastermind
Karma

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift släpper fyra nya låtar – ger sig ut på turné

ANNONCE