Nyhet

Hyllad hiphopgrupp kör över skivbolag

Släpper skiva på nätet innan skivbolaget hört den.

Sacramentogruppen Death Grips släpper nu sin kommande skiva No Love Deep Web för streaming och nedladdning, detta trots att deras skivbolag Epic Records inte ens har hört albumet. Anledningen till tjuvstarten är att skivbolaget tänkte släppa albumet först nästa år, vilket fick trion att inatt ta saken i egna händer och publicera skivan. På twitter skriver bandet följande om händelsen:

"Skivbolaget ville inte ge ut albumet förrän någon gång under nästa år, men nu kommer de att få höra skivan för första gången tillsammans med er."

Kul för fansen alltså, men antagligen så ses förfarandet nog inte med blida ögon av skivbolaget och detta kan mycket väl resultera i konsekvenser för den framtida, fysiska releasen.

Det var dock inte bara låtar som släpptes. Bandet publicerade även ett skivomslag som inte föreställer något annat än en erigerad penis – med albumtiteln No Love Web Deep skrivet på könet. Enligt amerikansk lag måste man vara 18 år för att få se den här typen av explicit material, så tilltaget kan mycket väl försvåra en framtida försäljning av albumet. Om inte annat är det ett väl fungerande pr-trick.

ANNONCE