Nyhet

Death Grips, Black Lips och Jessica Winter till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Hyllade trion Death Grips kommer till Sverige för sin första Stockholmsspelning. Deras musik kan närmast beskrivas som en hiphop- och punkexplosion. Addera sedan noise, rap, industriell rock, spoken word och en energi likt den på de svettigaste hardcorespelningar och du är (något så när) hemma.

Senast trion, bestående av trummisen Zach Hill, keyboardisten Andy Morin och rapparen Stefan ”MC Ride” Burnet besökte Sverige var 2017. Då gjorde de en bejublad spelning på Way Out West. I sommar ser vi dem åter på svensk mark då de besöker Mosebacketerassen i Stockholm. Och som grädde på moset spelar även garagerockarna och livefavoriterna Black Lips, samt Jessica Winter samma kväll!


Black Lips har sedan debuten 2003 skapat sig en given och respekterad plats inom genren. Singlar som Bad Kids och Veni Vedi Vici kan redan räknas som klassiker inom garage- och punkkretsar.

Jessica Winter är den så kallade rookien i gänget. Trots att hon knappt hunnit presentera sig har hon redan gjort utsålda gig runt om i Europa. Från en studio i Brixton mixar hon beats Cloud rap, techno och grimes. Och förenar Skepta med Barbara Streisand. 


LÄS OCKSÅ: Stockholms stora hiphop-happening med fem nya akter

ANNONCE