Nyhet

"Inger hopp om mänskligheten"

Facebook-kampanj för svensk cancersjuk trummis ledde till försäljningssuccé.

− Hela gesten är fantastisk. Den inger hopp om mänskligheten, säger Sugarplum Fairys trummis Kristian Gidlund till GAFFA.

Sedan en tid tillbaka har Kristian Gidlund (längst till vänster i bild) kämpat mot en svårartad cancer vilket han har skrivit om i den uppmärksammade bloggen I Kroppen Min.

I måndags kväll var Kristian Gidlund gäst hos Jenny Strömstedt i hennes nya talkshow på TV4. På plats spelade han och bandet Sugarplum Fairy upp Sweet Jackie vars text är skriven av Kristian Gidlund och som finns med på gruppens debutalbum Young & Armed från 2004. Dagen efter startades, på initiativ av Mattias Lindblom, en Facebook-kampanj som gick ut på att köpa ovanstående låt på iTunes och sedan sprida vidare kampanjen.


Detta har nu lett till att en åtta år gammal låt ligger högst upp på iTunes försäljningslista. När GAFFA når Kristian Gidlund på telefon är han överväldigad av hela historien.

− Det var ingen som hade räknat med det här. Låten är trots allt åtta år gammal och nu har den gått förbi artister som Loreen och Petra Marklund.

För Kristian Gidlund kom hela kampanjen som en total överraskning och det var hans bandmedlem Victor Norén som uppmärksammade honom genom ett telefonsamtal.


− Victor ringde upp och sa att Mattias hade lagt upp en grej på Facebook och vi skämtade om att han skulle återkomma när låten ligger högst upp på listan. Det dröjde bara några timmar sedan hörde han av sig på nytt, säger Kristian Gidlund till GAFFA.

Efter Sugarplum Fairys lyckade spelning hos Jenny Strömstedt har medlemmarna nu fått blodad tand. Kristian Gidlund kan av förklarliga skäl inte ge några definitiva besked på vad som händer framöver.

− Men vår ambition är att få spela live igen, säger han till GAFFA.


Sweet Jackie finns att köpa här.

Sugarplum Fairy har existerat sedan 1998 och gett ut tre fullängdare varav The Wild One från 2008 är gruppens senaste albumsläpp.

Förutom trummis i Sugarplum Fairy har Kristian Gidlund en karriär som journalist och har bland annat skrivit recensioner och artiklar för GAFFA.


ANNONCE