Nyhet

Jazzig Magnus Carlson på höstturné

Tar sitt The Moon Ray Quintet ut på vägarna.

Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows, är numera även aktiv i grupperna Tandem Sky och The Moon Ray Quintet. Med den senare ger han sig snart ut på en åtta spelningar lång höstturné med start i Nyköping den 31 oktober. Turnén kommer huvudsakligen äga rum runt om i Sörmlands län i samarbete med Sörmlandsmusiken, men vid två tillfällen spelar de i Stockholm respektive Uppsala.

Magnus Carlson har gett ut två album tillsammans med The Moon Ray Quintet. 2009 släpptes det första, självbetitlade albumet som fick över lag god kritik i medierna. Uppföljaren Echoes kom 2010 och innehöll egna, jazziga versioner av andra artisters låtar, däribland Nick Cave, Nick Drake, The Pogues, Thom Yorke, Nina Simone med flera.

När Echoes släpptes tyckte GAFFAs Emma Rastbäck att resultatet var uppfriskande, samtidigt lite för mycket av det goda. Hon gav skivan fyra stjärnor och skrev följande:


"Att de inte gett sig på klassisk jazz utan istället tagit sig an poppärlor och jazzat till dem är väldigt uppfriskande, och tycka vad man vill om coverband, men det kan vara väldigt kul om det tillförs något till musiken. När de gör Thom Yorkes Black Swan i en smått psykedelisk tappning med 60-talsblås når Echoes sin absoluta höjdpunkt. Ett strålande koncept. Ändå hoppas jag lite att det här är sista albumet med konstellationen, det kan lätt bli för mycket av det goda." Läs hela recensionen här.

Turnédatum hösten 2012:
31 okt – Nyköping, Culturum
1 nov – Uppsala, Katalin
3 nov – Mariefred, Grafikens Hus
7 nov – Stockholm, Nalen
8 nov – Flen, Tobbes Amazon
9 nov – Trosa, Trosa Kvarn
10 nov – Katrineholm, Hot House Jazzklubb
16 nov – Eskilstuna, Eskilstuna Teater

ANNONCE