Nyhet

Weeping Willows sångare i nytt projekt – släpper singel baserad på Bach

GAFFA.se – allt om musik

Magnus Carlson, till vardags sångare i Weeping Willows, är tillbaka med en ny singel i ett nytt projekt. Carlson har med detta projekt återupplivat den relativt okända balladen Reflections Of Charles Brown från 1967. Med detta släpp har han återigen format en trio med bröderna Ljunggren från kultbandet Trummor & Orgel - som spelar på original-trummor från Ludwig och orgel från Hammond. Vilket är passande då melodin i låten är baserad på Bachs klassiska mästerverk Air On A G String.

– Det har legat i luften länge att göra ordentliga inspelningar ihop och när pandemin slog till och allt ställdes in började vi prata om att tiden kanske var rätt. Vi träffades och lyssnade tillsammans på låtar vi gillade och som vi tyckte kunde passa oss som trio. Helt lustdrivet, opretentiöst, bara för att det är så kul med musik, säger Trummor & Orgel i ett gemensamt uttalande i ett pressmeddelande om samarbetet.

– För mig är den här låten känslan av Small Faces och jag tänkte på deras sångare Steve Marriott när jag sjöng, fortsätter Magnus Carlson.


Magnus Carlson och Trummor & Orgel har tidigare släppt singeln Somebody Stole My Thunder 2008 och sedan dess är de kompisar och har gjort många konserter tillsammans, både i Sverige och Norge.

Reflections Of Charles Brown är den första singeln från den kommande EP:n The Way Of The Crowd från trion.

KRÖNIKA: Den egentliga kärlekshistorien mellan Neil Young och Spotify

ANNONCE