Nyhet

Noonie Bao får nytt musikpris

"Jag är i chock. Det är otroligt kul"

Låtskrivaren och sångerskan Noonie Bao, eller Jonnali Parmenius, som hon egentligen heter tilldelas Musikförläggarnas nyinstiftade pris på 25.000 kronor. Priset ska uppmuntra återväxten av svenska låtskrivartalanger, och gå till en person som befinner sig i början av karriären.

- Jag är i chock, det är otroligt kul. Man tillbringar så mycket tid i studion själv, det är fint att få den här uppmuntran, speciellt i början av karriären, säger Jonnali Parmenius till Kulturnyheterna.

Noonie Bao, som blir den första att få priset, har blivit jämförd med stora namn som Robyn, Tove Styrke och Lykke Li och har hyllats för sina singlar About to tell och Do you still care. Den 31 oktober, om knappt en vecka, släpper hon sitt debutalbum I Am Noonie Bao, och på måndag kan du läsa en recension av skivan på GAFFA.se.


I juryn för det nya priset sitter Per Sinding Larsen och P3:s musikredaktör Karin Gunnarsson. I sin motivering skriver de så här.

"Vi fastnade till slut för en hårt arbetande kompositör, producent och artist som skriver den sortens egna, gränslösa och inspirationsrika sånger som dessutom säger så mycket om var den moderna popmusiken håller hus hösten 2012."

Noonie Bao ger sig ut på Sverigeturné i höst och vinter.


ANNONCE