Nyhet

Weeping Willows går in i studion

Magnus Carlson avslöjar för GAFFA att bandet är på gång med nytt material.

– Det är mycket nära förestående nu, berättar Magnus Carlson för GAFFA i samband med en intervju om hans senaste projekt Tandem Sky.

Weeping Willows, som slog igenom med blixt och dunder för ganska så exakt femton år sedan med debuten Broken Promised Land, har legat lite på is albummässigt sedan senaste plattan Fear & Love från 2007. Magnus själv har under tiden släppt två grammisnominerade jazzplattor med Moon Ray Quintet och jobbat bland annat med Petter och Trummor & Orgel. Bandets trummis har i sin tur varit ute med Thåström och Winnerbäck. Kort sagt har "alla varit väldigt busy", konstaterar Magnus.

Men nu verkar det alltså som om bandet efter fem års uppehåll är på gång att spela in nytt material.


– Det är tänkt att vi ska gå in i studion någon gång det närmaste. Vi har ju börjat lira ute igen och förstått att vi fortfarande har en publik. Vi har gjort ganska många spelningar i norden det senaste och det har varit fler som kommit för att se oss än för tio år sedan. Det har varit häftigt och rörande att se att folk fortfarande gillar oss.

Utöver det berättar Magnus att han även har planer på att göra en svenskspråkig skiva framöver, men just nu är det fokus på nya projektet Tandem Sky (som du kan läsa mer om i GAFFA november) och de kommande inspelningarna med Weeping Willows.

ANNONCE