Nyhet

Hör The Killers nya på nätet

GAFFA besökte gruppens studio i Las Vegas.

Om fem dagar släpper The Killers sitt efterlängtade album Battle Born, och redan nu är det möjligt att få höra en försmak på låtarna då skivan nu streamas på bandets officiella hemsida. Plattan innehåller tolv låtar, däribland deras redan släppta singel Runaways.

Skivan, som kommer fem månader efter att The Killers saxofonist Thomas Marth gick bort, spelades in i bandets studio som ligger i hemstaden Las Vegas. När GAFFA besökte studion i början av juni var skivan så gott som klar. De tre tidigare Killersalbumen har alla innehållit massiva hits som Somebody Told Me, When We Were Young och Human, och gruppen har positionerat sig mellan det organiska och mekaniska, mellan gitarrock och retrosynthpop vilket också hörs på Battle Born.

Bandet har jobbat med många olika producenter på den nya skivan. De experimenterade en del och försökte hitta andra sätt att uttrycka sig på:


– Vi ville prova folk med olika kompetens och möjligheten att göra det har gett oss många fina erfarenheter. Ta till exempel Steve Lillywhite, med band som U2 och Rolling Stones på cv:t. Han var så entusiastisk att man hade kunnat tro att han jobbade med sin första skiva någonsin. Sammantaget blir det ett väldigt mångsidigt album med en stor blandning av instrument, och där finns både lugnare och mer tempofyllda låtar. Vi har arbetat med skivan i över ett år och detta är vårt första skivsläpp på nästan fyra år. Det känns bra att äntligen komma med något nytt. Vi tror stenhårt på låtarna, säger Brandon Flowers till GAFFA.

Läs hela intervjun här på GAFFA.se eller i GAFFAS septembernummer som finns ute nu.

ANNONCE