Nyhet

The Killers tog upp ryskt fan på scen – publik buade och lämnade i protest

"Jag vill inte att det blir dålig stämning. Jag ser er som mina bröder och systrar."

Igår spelade The Killers i Batuma i Georgien. Under konsertens gång bjöd bandet upp ett fan på scen för att spela trummor, vilket slutade med bu-rop och att delar av publiken lämnade arenan, av anledningen att personen som bjöds upp var rysk.

Ryssland och Georgien har en ansträngd relation sedan tidigare. Ryssland invaderade Georgien 2008 och ockuperar fortfarande 20 procent av landet, enligt The Guardian.

I ett klipp från konserten hörs frontmannen Brandon Flowers säga:


– Vi kan inte det här landets etikett, men den här snubben är rysk. Är ni okej med att en ryss kommer upp?

Samtidigt hörs publiken bua och ropa nej.

Efter låten kommenterar Flowers händelsen och säger:

– Kan ni inte känna igen när någon är er broder? Är han inte er broder? Skiljer vi oss åt vid landsgränserna? Är inte jag er broder, som kommer från Amerika?, säger Flowers, samtidigt som publiken buar och visar tummen ner. Han fortsätter:


– En av sakerna vi uppskattar med att vara i det här bandet, är att det sammanför människor. Och ikväll vill jag att vi ska fira att vi är här tillsammans, jag vill inte att det blir dålig stämning. Jag ser er som mina bröder och systrar.

Se klipp här:


 

Enligt NME ska ett antal besökare ha lämnat konserten i protest.

I efterhand har bandet bett om ursäkt och skriver i ett uttalande:


”Det var aldrig vår intention att kränka någon! Vi har en lång tradition av att bjuda upp människor som spelar trummor och från scenen uppfattades det som att publiken var okej med att en person från publiken kom upp på scen med oss. Vi förstår att en kommentar som menade att alla The Killers fans är ’bröder och systrar’ skulle kunna misstolkas. Vi menade inte att kränka någon och vi ber om ursäkt. Vi står med er och hoppas på att få komma tillbaka snart”


LÄS OCKSÅ: BEYONCÉ GAV SHOUT OUT TILL LIZZO UNDER KONSERT

ANNONCE