Nyhet

Beyoncé gav shout out till Lizzo under konsert

Artisten ska tidigare ha utelämnat Lizzos namn i en av sina låtar.

Tidigare i augusti lämnades en stämningsansökan in av världsartisten Lizzos tidigare dansare.

Enligt stämningen ska artisten bland annat ha kommit med nedlåtande kommentarer om en bakgrundsdansares viktuppgång. En annan uppger sig ha blivit pressad att röra nakna strippor på en klubb i Amsterdam. Även sångerskans produktionsbolag ska ha utsatt dansarna för etnisk och religiös diskriminering, enligt NBC.

Efter anklagelserna valde Beyoncé att ta bort Lizzos namn från sin hitlåt Break My Soul där hon ropar ut namn på flera inflytelserika svarta kvinnor från musikhistorien.


Men under gårdagens konsert i Atlanta valde Queen Bey att ta tillbaka Lizzos namn i låten, enligt NME. I ett klipp från konserten hörs Beyoncé ropa:

– Lizzo, jag älskar dig Lizzo!

Beyoncés mamma, Tina Knowles, menar dock att det tidigare valet att utelämna Lizzos namn i låten inte har något med anklagelserna att göra, enligt NME.

I början av augusti kommenterade Lizzo själv anklagelserna. I ett inlägg på Instagram skriver hon bland annat:


"Vanligtvis väljer jag att inte svara på falska anklagelser, men dessa är lika otroliga som de låter och för upprörande för att inte tas upp. Dessa berättelser kommer från före detta anställda som redan har erkänt offentligt att de blev tillsagda under turné att deras beteende var olämpligt och oprofessionellt. Jag är inte den skurk som människor och media har framställt mig för att vara. Jag vill tacka alla som stöttat mig under denna svåra tid.”


LÄS OCKSÅ: EFTER ANKLAGELSERNA - FESTIVAL MED LIZZO SOM DRAGPLÅSTER STÄLLER IN

ANNONCE