Nyhet

The Killers: ”Inga bevis för sexuella övergrepp”

GAFFA.se – allt om musik

GAFFA rapporterade för en dryg vecka sedan om anklagelser rörande sexuella övergrepp mot The Killers och i synnerhet deras tidigare turnémanskap.

Anklagelserna kom från en anonym kvinna som påstår sig vara en före detta ljudtekniker som turnerade med bandet 2009. Efter att dessa gamla anklagelser åter dykt upp för en tid sedan, och den här gången med bandet namngivet, satte The Killers sina jurister på att undersöka fallet.

Dessa jurister hävdar nu att de ”inte hittat några bevis som styrker anklagelserna överhuvudtaget”, skriver bland annat Pitchfork. Den kvinna som har skrivit inlägget med anklagelserna ska ha fått sin information från andra- eller tredjehandskällor. Bandet ska ha haft en ”problematisk” ljudchef, något som uppmärksammades av kollegorna till chefen, och The Killers ska ha avslutat sitt samarbete med honom 2013.


Vidare ska anklagelserna om att bandet betalade extra till den turnépersonal som raggade upp kvinnor åt dem bygga på skrönor.

Den anonyma ljudtekniker som framförde anklagelserna på Twitter har nu också kommit med ett svar. I det skriver hon att hon har motstridiga känslor gällande The Killers undersökning och vad de kom fram till. Hon lyfter fram att det är bra att bandet och deras jurister tagit hennes upplevelser och anklagelserna på allvar. Samtidigt skriver hon att det finns saker i yttrandet hon inte håller med om och att hennes upplevelser tyder på en märklig och diskutabel branschkultur.

LÄS OCKSÅ: Iranskt band riskerar 15 års fängelse för ”satanistmusik”

ANNONCE