Nyhet

Pernilla Anderssons paus var en täckmantel

Nu är hon tillbaka med nytt material och turné.

Under våren/sommaren meddelade Pernilla Andersson att hon skulle ta en paus. Detta efter ett hektiskt turnéschema med över 100 spelningar och efter hennes medverkan med Desperado i Melodifestivalen. Men under sin "paus" har helt nytt material spelats in, som så småningom ska resultera i två album: Det Är En Spricka I Allt, Det Är Så Ljuset Kommer In vol. 1 och vol. 2.

Titeln är en blinkning till textformuleringar på tema "det-finns-ett-ljus-där-framme" i Leonard Cohens Anthem och Bob Dylans All Along The Watchtower, hälsas det via ett pressmeddelande från Warner Music.

Det berättas vidare att anslaget på det nya, som vanligt egenproducerade, albumet är ofta lågmält eftertänksamt, men med en mycket elektrisk suggestiv stämning i rakt nedstigande led från ett analogt 70-tal.


På vol. 1 hör man bland annat Som steg på månen, som är något så annorlunda som en översättning av hennes egna Bring Me The Rainbow från albumet Ashbury Apples. Singer-songwritern har även med en egen version av Olle Ljungströms Nåt För Dom Som Väntar.

Det Är En Spricka I Allt, Det Är Så Ljuset Kommer In vol. 1 släpps 17 september och följs av en Sverigeturné, som ser ut så här:

9/11               Stockholm - Södra teatern - Premiär!


10/11             Göteborg - Stadsteatern Foajebar

21/11             Nyköping - Culturcentrum

22/11             Nässjö - Pigalle


25/11             Linköping - Garden 

29/11             Ystad - Ystad teater

1/12               Kristianstad - Konserthuset 


2/12               Lund - Stadsteatern 

ANNONCE