Nyhet

James Blake förföljs av vålnader

Detta och mycket mer händer i dagens videofrossa som bjuder på nya musikvideor från J. Cole, Goo Goo Dolls och Peace & Love-aktuella Gavlyn.

I måndags släpptes James Blakes andra fullängdare Overgrown. Nu har han gett ut en musikvideo till första spåret med samma namn som skivan.

En mäktig låt kräver en mäktig video, vilket är precis vad regissören Nabil Elderkin har lyckats med. Sammanfattningsvis innehåller den överväldigande naturportätt, symboliska vålnader för gamla ärr och självklart James Blake i egen person.
Den som vill uppleva elektro-singer-songwritern live bör besöka årets upplaga av Way Out West i Göteborg. 


Rapparen J. Cole är högst aktuell med singeln Power Trip, som nu har fått en tillhörande musikvideo.
Låten är ett samarbete med den grammy-belönade R&B-artisten Miguel. J. Cole arbetar för fullt på sitt andra album Born Sinner som kommer ut den 25 juni.

Videon är inspelad i rapparens hemstad Fayettevile, North Carolina och handlar om hur man kan hantera känslor för ett gammalt ex, med en något oväntad vändning i slutet.


Den amerikanska rapparen Gavlyn är tillbaka med nytt material och väntas ge ut albumet Modest Confidence senare i år. I dagarna släppte hon den första låten All Too Well, som likt hennes tidigare verk går i hiphopens old school-anda.
Videon innehåller inga utmärkande drag utan är tilltalande i sin enkelhet, med Gavlyn rappandes på en upplyst gata eller i en skivbutik.

I sommar är rapparen även aktuell med en spelning på festivalen Peace & Love.


Sist men inte minst har vi Goo Goo Dolls som är på ge med ett nytt album och därför släpper låten Rebel Beat. Låten kommer finnas med på bandets tionde album Magnetic, som kommer ut den 11 juni.
I videon har Goo Goo Dolls ställt till med en rejäl gatufest och gestaltar både musikglädje och en varm gemenskap.

ANNONCE