Nyhet

Musiker toppar Sommar i P1-lista

Hans program delas mest på Facebook.

Enligt en undersökning gjord på sajten socialanyheter.se är musikern och journalisten Kristian Gidlunds program i Sommar i P1 populärast bland det svenska folket. Ted Valentin, grundaren till hemsidan har publicerat en topplista baserad på hur många delningar sommarpratet har fått på Facebook. 

Kristian Gidlund, är trummis i popbandet Sugarplum Fairy, frilansjournalist och sen några månader tillbaka även författare till boken I Kroppen Min – Resan Mot Livets Slut Och Alltings Början. Boken är grundad på bloggen I Kroppen Min och handlar om Kristian Gidlunds resa och kamp mot en obotlig magsäckscancer. 

Personen som hamnade 3000 delningar efter Kristian Gidlund (9610 i nuläget) är serietecknaren Liv Strömquist. Känd för sina seriealbum, bland annat Hundra Procent Fett, Einsteins Fru och Prins Charles Känsla. Därefter kommer Jonas Gardell som valde att prata om konfrontationen med sin pappa och mötet med Astrid Lindgren.
Rent musikmässigt är det Maja Ivarsson från The Sounds och Sarah Dawn Finer som delats flest gånger, en sjundeplats respektive tiondeplats för de båda sångerskorna.


Är du nyfiken på hela listan? kolla här.

ANNONCE