Nyhet

GUIDE: Helgernas konsertmåsten

Väg upp julen och nyåret med lite livemusik, detta borde du se.

Damn! – Mejeriet, Lund 25/12

Traditionsenligt anordnas Juldags-Damn! på Mejeriet med ett av Sveriges tajtaste och svängigaste funkgroovemaskiner detta land kan uppbåda. Du har antagligen sett bandet bakom Timbuktu, men ikväll röjer de själva.

Nicole Sabouné – Kafé De Luxe, Växjö 26/12


Denna månad pryder hon omslaget på vår tidning, vill du läsa omslagsartikeln gör du det här. Nicole är på väg ut på Sverige-turné i januari men värmer upp lite i mellandagarna.

Robert Dahlqvist – Debaser Strand, Stockholm 28/12

Robban "Strängen" Dahlqvist, tidigare i Hellacopters och Dundertåget, är på solokvist men kan svänga en gitarr ändå. Med ett tidlöst och riktigt fint album producerat av Björn Olsson nerstoppat i turnétrunken kommer spelningarna att bli guld.


Gothenburg Sound Festival – Trädgår'n, Göteborg 3-4/1 

För andra året öppnas portarna till Gothenburg Sound Festival som håller till på Trädgårn. At The Gates och Amaranthe är två av banden som ska spela på tvådagars-festivalen. Kasta nyårslöftena därhän, såvida inte ditt nyårslöfte är att gå på fler sköna festivaler!

Julia Vero – Debaser Strand, Stockholm 3/1


Västeråsfödda Julia Vero, eller Julia Boman som hon heter, har skrivit låtar och uppträtt sedan 14-årsåldern. Nu har hon sadlat om från retrorock i The Federales till elektronisk pop i soloprojektet Julia Vero. Hennes självbetitlade debut-EP släpptes i våras där singleln Hollow ingår.

Wild At Heart – Debaser Strand, Stockholm 4/1

Li Stanley och Erik Lindestad har spelat ihop sedan 2008 i olika konstellationer. Bandet som gick från det underbara namnet Cleast Eatwood till Wild At Heart leker med elektroniska, svävande lo-fi-beats.


Thermostatic – Jazzhuset, Göteborg 4/1 

Återigen tillsammans, lite annorlunda men ändå så lika som då, peppade till tänderna med en helt ny och fin singel blir det elektronisk musik som man bara vill svänga med till.

Fler intressanta spelningar:


Knivderby – Lórient, Linköping 25/12

Hardcore Superstar – Trädgår'n, Göteborg 25/12

Vomitory – Metal Clüb/k6, Karlstad 27/12


Anna Järvinen – Debaser Strand, Stockholm 27/12

Candelmass – Debaser Medis, Stockholm 28/12

Köp dina biljetter via GAFFA.se/live.


ANNONCE