Nyhet

''Inga utsvävningar á la Deep Purple''

Inför konserten med Amaranthe om konstiga presenter, elproblem och pyroteknik.

På torsdag kväll ställer sig det dansk-svenska metalbandet Amaranthe på Göta Källares scen i Stockolm, två dagar senare är det Brux i Örnsköldsvik som får samma ära. Vi passade därför på att byta några ord med en av bandets grundare, och sångare, Jake E om förväntningar, märkliga presenter, Skype-samtal och elproblem i Tjeckien.

Vad kan publiken förvänta sig?

– En massa positiv energi och en medryckande show. Vi försöker alltid bjuda på någon form av ljusshow eller pyroteknik.


Vad vill ni att publiken ska känna när de lämnar konserten?

– Vi vill att publiken ska gå hem med ett smajl och känna att det där var ta mig fan värt varenda spänn.

Hur förändras er musik när den spelas live?


– Vi gör inga utsvävningar á la Deep Purple och förlänger låtarna en timma utan försöker ge publiken vad den kan känna igen.

Har ni någon speciell ritual som måste utföras?

– När jag spelade hockey hade jag en massa konstiga saker för mig. Rätt skridsko på först, tejpa klubban på ett speciellt sätt och så vidare. Nu skajpar jag ofta med min familj till fem minuter innan showen, sen tar jag på mig scenkläderna och sen kör man bara.


Vad är det konstigaste som hänt under en spelning?

– När vi spelade i Tjeckien förra året så dog strömmen på avslaget i sista låten. Det var precis som att det var planerat. 1 000 personer skulle sen, i totalt mörker, försöka ta sig ut. Det var lite läskigt, men som tur är har alla en ficklampa i form av en telefon nuförtiden så det gick bra till slut.

Vad är det konstigaste ni har fått med er hem efter en turné?


– I Japan får vi alltid en massa konstiga presenter, senast fick alla specialgraverade ätpinnar med våra namn på. Och i Mexiko fick vi kakor som både såg ut och luktade som fötter. Vi smakade inte men jag är säker på att de smakade det också.

Vilken film skulle du jämföra en Amaranthe-spelning med?

– Som en blandning mellan Good Will Hunting, Sällskapsresan och Terminator. Varför lämnar jag till den kreative tänkaren, haha.


 

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT  

 


ANNONCE