Nyhet

NOFORKS FRIDAY: Deadline

Ny fredagstradition här på GAFFA – se videopremiär med den svenska power-soul-rock-gruppen.

I väntan på den nya singeln, Safe And Dust, som ska släppas den 31 januari, har Noforks bestämt sig för att stilla efterfrågan något. Varje fredag de kommande veckorna upp till singelsläppet bjuder Noforks GAFFA-läsarna på en exklusiv video.

En ny varje vecka? Jajamensan!

Det är heller inte vilka låtar som helt utan det är tidigare helt outgivna låtar.

Videon är inspelad på Ulriksdals Slottsteater Confidencen, Sveriges äldsta rokoko-teater. I teaterns innanmäte från 1753 släpper Noforks loss 2013 års otyglade rockenergi. Live, direkt och okonstlat. En konstrast till inspelningsplatsen säger bandet.

– Vi fick möjligheten att vara på det anrika Confidencen i Ulriksdals slottsträdgård vilket i sig är ganska häftigt då den i vanliga fall oftast nyttjas för finkultur. Att ha kört på för fullt i de lokalerna, med det vi gör tror vi inte har gjorts innan faktiskt.

Noforks är gitarristen och sångaren Leo Guzman och trummisen Magnus Almqvist och ska duon själva beskriva sin musik stämplar de den som power-soul-rock med ett öppet sinne, brinnande passion och en avsaknad av begränsningar. Men inga begränsningar kan också innebära bekymmer säger bandet.

– Vi fick lite problem när ljudet skulle mixas. Eftersom vi har ett så pass stort gitarrljud och vi spelade inför, som ni säkert ser, en helt tom teater, studsade ljudet åt alla håll och kanter och läckte in genom både trum- och sångmickar. Det var med andra ord väldigt svårt att få ett klart och tydligt ljud till inspelningarna, men va fan … det är ju rock!

Denna fredag är det låten Deadline som du kan kolla på för att ladda upp inför helgen.

Så "Happy Noforks Friday" på dig och kom ihåg, nästa fredag är det dags igen!

Regi: Leonardo Guzman
Produktion: Leonardo Guzman, Inaki Marconi
Klippning & Redigering: Inaki Marconi
Fotografer: August Dellert, John Lindgren, Inaki Marconi
Inspelningstekniker: Inaki Marconi
Mixat och mastrat av: Leonardo Guzman, Inaki Marconi

Bandet vill tacka:
John Lindgren, Augustin Dellert, Inaki Marconi, Francisco Hernandez, Tomas Sagersten och sist men inte minst familjen Dellert för att vi fick den anrika Confedencen/Ulriksdal Slottsteater till vårt förfogande för denna produktion.