Nyhet

NOFORKS FRIDAY: She Is All My Love

Fredagstraditionen fortsätter här på GAFFA – se videopremiär med den svenska power-soul-rock-gruppen.

Nästa fredag är det dags för den nya singeln, Safe And Dust från Noforks. De senaste veckorna har bandet bjudit GAFFA-läsarna på en exklusiv video varje fredag som uppladdning. Det har inte heller varit vilka låtar som helt utan det är tidigare helt outgivna låtar.

Noforks är gitarristen och sångaren Leo Guzman och trummisen Magnus Almqvist och ska duon själva beskriva sin musik stämplar de den som power-soul-rock med ett öppet sinne, brinnande passion och en avsaknad av begränsningar.

Så här säger bandet om inspelningen av de senaste veckornas visade videor:


– Hela produktionen tog en och en halv arbetsdag i sin helhet. Första dagen ställde vi upp all utrustning och testade ljud, andra dagen det visuella förberedandet med ljus osv och sen själva inspelningen. När vi väl satte igång och spela in gick det snabbt, vi var nog klara på två timmar med alla fem låtar. Vi körde varje låt tre gånger och sen valde vi den versionen som funkade bäst, vi försökte tänka på att välja den versionen som funkade bäst musikaliskt men även den då vi hade bäst output, det är ju trots allt en video så det visuella är väldigt viktigt. Ibland har man göra avvägningar, då man till exempel kanske spelat väldigt bra men saknat output, det är sådant som händer när det är livetagningar.

Videon är inspelad på Ulriksdals Slottsteater Confidencen, Sveriges äldsta rokoko-teater. I teaterns innanmäte från 1753 släpper Noforks loss 2013 års otyglade rockenergi. Live, direkt och okonstlat. Denna fredag är det låten She Is All My Love som du kan kolla på för att ladda upp inför helgen.

Så "Happy Noforks Friday" på dig och kom ihåg nästa fredag är det dag för den nya singeln!

Regi: Leonardo Guzman
Produktion: Leonardo Guzman, Inaki Marconi
Klippning & Redigering: Inaki Marconi
Fotografer: August Dellert, John Lindgren, Inaki Marconi
Inspelningstekniker: Inaki Marconi
Mixat och mastrat av: Leonardo Guzman, Inaki Marconi


Bandet vill tacka:
John Lindgren, Augustin Dellert, Inaki Marconi, Francisco Hernandez, Tomas Sagersten och sist men inte minst familjen Dellert för att vi fick den anrika Confedencen/Ulriksdal Slottsteater till vårt förfogande för denna produktion.


ANNONCE