Nyhet

NOFORKS FRIDAY: Proud Of You

Ny fredagstradition här på GAFFA – se videopremiär med power-soul-rock-gruppen Noforks.

I väntan på den nya singeln, Safe And Dust som ska släppas den 31 januari, har Noforks bestämt sig för att stilla efterfrågan något. Varje fredag de kommande veckorna upp till singelsläppet bjuder Noforks GAFFA-läsarna på en exklusiv video.

En ny varje vecka? Jajamensan!

Det är heller inte vilka låtar som helt utan det är tidigare helt outgivna låtar. En bjudning till fansens säger bandet.


– Vår uppfattning är att den kretsen som konsumerar rock inte riktigt köper att ett rockband enbart släpper singlar, det är en hängiven krets som gärna lyssnar in en hel skiva eller åtminstone en EP innan de bestämmer sig för att följa bandet eller inte men på grund av att vårt skivkontrakt sett ut på ett sätt som hittills endast handlat om att släppa just singlar bestämde vi oss för att spela in en livesession. På detta sätt kan fans få tillgång till mer material innan en hel skiva finns tillgänglig på marknaden.

Noforks är gitarristen och sångaren Leo Guzman och trummisen Magnus Almqvist och ska duon själva beskriva sin musik stämplar de den som power-soul-rock med ett öppet sinne, brinnande passion och en avsaknad av begränsningar.

Videon är inspelad på Ulriksdals Slottsteater Confidencen, Sveriges äldsta rokoko-teater. I teaterns innanmäte från 1753 släpper Noforks loss 2013 års otyglade rockenergi. Live, direkt och okonstlat. Något som är bandets styrka enligt Leo och Magnus.


– Vi alltid får mycket gensvar för vårt stora sound då vi är ute och spelar live, många tycker att det är otroligt att en duo kan låta så maffigt, det blir troligen ytterligare ett intressant element för våra följare när de får se riktiga livetagningar istället för en producerad musikvideo. I en tid där den kidsen står och hoppar på utsålda arenor till en Dj med förinspelad musik, vill vi vara motvikten. Vi vill visa upp en levande och organisk musik, spelad och framförd live på riktigt, precis som det var förr i tiden.

Denna fredag är det låten Proud Of You som du kan kolla på för att ladda upp inför helgen.

Så "Happy Noforks Friday" på dig och kom ihåg nästa fredag är det dags igen!


 

Regi: Leonardo Guzman
Produktion: Leonardo Guzman, Inaki Marconi
Klippning & Redigering: Inaki Marconi
Fotografer: August Dellert, John Lindgren, Inaki Marconi
Inspelningstekniker: Inaki Marconi
Mixat och mastrat av: Leonardo Guzman, Inaki Marconi

Bandet tackar:


"John Lindgren, Augustin Dellert, Inaki Marconi, Francisco Hernandez, Tomas Sagersten och sist men inte minst familjen Dellert för att vi fick den anrika Confedencen/Ulriksdal Slottsteater till vårt förfogande för denna produktion."

ANNONCE