Nyhet

Black Flag återförenas – i två versioner

Amerikanska hardcore-gruppen uppstår dubbelt upp i sommar.

Förra veckan meddelade personerna bakom 1979-80 års line-up av Black Flag – frontad av Ron Reyes – att de skulle genomföra tre olika spelningar i USA och Tyskland. Senare samma dag, meddelade en annan inkarnation av bandet också att de skulle genomföra spelningar under 2013.

Bandets grundare Keith Morris, tillsammans Chuck Dukowski, Bill Stevenson och Stephen Egerton från bandet Descendents, kommer att turnera som Flag och spela låtar från alla epoker av Black Flags historia. Flag kommer att göra festivalen Monster Bash i Tyskland, Groezrock Festival i Belgien och Punk Rock Bowling Festival i Las Vegas.

Pitchfork rapporterar att Ron Reyes, Greg Ginn, Gregory Moore och Dale Nixons version av bandet, som använder det ursprungliga namnet Black Flag, för närvarandet är upptagna med att slutföra de sista detaljerna på ett nytt album ska släppas senare i år.

Ron Reyes drogs in i Black Flag av Greg Ginn 1979, som ersättare för Keith Morris som istället bildade gruppen Circle Jerks. Reyes slutade bara ett år senare och ersattes av gruppens fan Dez Cadena. Henry Rollins blev medlem i bandet 1981 men lämnade det 1986. Rollins kommer inte ses i någon av de två olika Black Flag-föreningarna.

ANNONCE