Nyhet

Internbråk splittrar The Mars Volta

De amerikanska proggrockarna kastar in handduken.

Det var igår (23 januari) som bandmedlemmen Cedric Bixler-Zavala genom Twitter annonserade att gruppen nu splittras. "Jag kan inte sitta här och låtsas längre. Jag är inte längre en medlem i Mars Volta" löd hans tweet och avslutningsvis skrev han "nu är det tyvärr över."

Zavalas fortsatta förklaring var att han försökte få till en heltäckande amerikansk turné som en uppföljare till duons sjätte album Noctourniquet som släpptes 2012 men Omar Rodríguez-López, gruppens andra halva, ville inte. Zavala säger att splittringen beror på interna konflikter men även att Lopez lagt över fokus till sitt senaste projekt, Bosnian Rainbows.

När GAFFAs recensent Tomasz Swiesciak recenserade deras senaste skiva skrev han:
Noctorniquet är, som de flesta av de experimentella frirockarnas album, en konceptplatta, denna gång baserad på Solomon Grundys barnkammarrim. Just nu vet jag var jag har bandet men jag vet även om att det snabbt kan ändras. Ja mycket kan ändras och nu verkar det alltså som att förra årets skiva även blir bandets sista. Läs hela recensionen här:

2012 återförenades duon för första gången på elva år med sitt posthardcore-band At The Drive In och spelade på ett flertal festivaler och konserter. Nu ryktes det dock om att Zavala håller på att färdigställa ett soloprojekt men än sålänge finns det inget release-datum.