Nyhet

The Mars Volta tillkännager första albumet på ett decennium

Cedric Bixler-Zavala och Omar Rodríguez-López släpper ny musik som The Mars Volta för första gången på tio år.

Texten till singeln Blacklight Shine som släpptes i juni i år beskrevs av sångaren Cedric Bixler-Zavala som "en våg av blackouts som sköljer in minnen på stranden, ett hjärtslag som fortfarande minns allt", enligt Rolling Stone.

Med låten följde också en musikvideo tillika kortfilm regisserad av Omar Rodríguez-López, där människor syns dansa till trumslagare på en strand. Efter låtens slut fortsätter videon som visar upp en dans med rötter i Puerto Rico, kallad ”bomba”.

Singeln var den första musiken gruppen släppt sedan albumet Noctourniquet från 2012, då de också tog tillfällig paus. Om det hittills senaste albumet skrev GAFFAs recensent: "Ena hälften av At The Drive-In har sedan bildandet 2001 haft målsättningen att skapa musik över gränser, världar och genreindelningar. Lika mycket som du hittar denna styrka i bandets angreppssätt till den kreativa processen, lika ofta tenderar The Mars Volta att förvrida sin musik bort från lyssnaren". Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Gruppen har i år annonserat ett antal turnédatum i USA, med start den 23 september. Och nu tillkännager man även att det första albumet på ett decennium kommer att släppas. Det självbetitlade albumet släpps 16 september och ännu en ny singel, Vigil, har sett dagens ljus. 

Det är det tredje smakprovet från det kommande albumet då man tidigare i år även har släppt Graveyard Love. Följande spår kommer att utgöra det självbetitlade verket:

1. Blacklight Shine
2. Graveyard Love
3. Shore Story
4. Blank Condolences
5. Vigil
6. Qué Dios Te Maldiga Mí Corazón
7. Cerulea
8. Flash Burns From Flashbacks
9. Palm Full Of Crux
10. No Case Gain
11. Tourmaline
12. Equus 3
13. Collapsible Shoulders
14. The Requisition

LÄS OCKSÅ: Dagsfest med GAFFA under Way Out West – 7ebra live på scen
ANNONCE