Nyhet

Hiphop-legendarer till Way Out West

Hiphopens rötter ansluter till Slottsskogen.

The Roots är klara för Slottsskogen och Way Out West, meddelar arrangörerna idag.

Allmänt ansedda som en av hiphopens bästa liveakter var The Roots med och la grunden för vad hiphop skulle komma att bli. Gruppen bildades i Philadelphia 1987 och har sedan dess levererat en stadig ström av album, även om debuten Organix! skulle dröja till 1993. Ett helt gäng Grammy-vinster och nomineringar  har gått deras väg sedan starten.

I september släpper The Roots en skiva tillsammans Elvis Costello vid namn Wise Up Ghost, och senare i år planerar gruppen att släppa det egna studioalbumet & Then You Shoot Your Cousin.


Så här lät det när GAFFAs Özgür tilldelade The Roots full pott för deras spelning på Roskilde förra året:

"The Roots är inte bara personer som i 20 år bidragit till att försöka förgylla de mörkaste dagar med soul och hiphop, de är också människor som är det yttersta beviset på att musik är mycket mer än en konstform, en komplicerad men ändå så enkel känsloyttring, och ypperlig del av livet; The Roots är ett av populärmusikhistoriens allra bästa och tydligaste bevis på att musik är livet lika mycket som livet är musik. "

Läs hela recensionen här.  

Way Out West sker 8 – 10 augusti och har sedan tidigare bokat Neil Young, The Knife, Cat Power, Tame Impala, Of Monsters And Men, Kendrick Lamar, James Blake, Beach House, Azealia Banks, med flera. Köp biljetter via GAFFA.se/live.

ANNONCE