Nyhet

Mer Yeezus-material på väg?

Producent Rick Rubin avslöjar detaljer kring Kanye Wests hyllade album.

Det var under en längre porträttintervju med The Daily Beast som producentlegendaren Rick Rubin avslöjade en rad detaljer kring inspelningen av Yeezus, Kanye Wests senaste album.

Rick Rubin, som har jobbat med bland andra Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers och Metallica, sa bland annat att han tillfrågades att jobba med Yeezus bara fem veckor före albumreleasen.

– Planen var att det skulle vara 16 spår på Yeezus, men jag sa: Du kanske ska göra den mer koncis, kanske bör det bli två album istället för ett?".

Kanye ska ha nappat på idén och Yeezus kom att bli just tio låtar lång. På frågan om han tror att det kommer en del nummer två av Yeezus, svarar Rick Rubin "kanske".

Yeezus nåddes av mycket god kritik och GAFFAs Özgür Kurtoglu var inte sen med att stämma in i hyllningskören:

"Det är ett album från och för Chicago, fött ur dancehall och sammansatt av stadens musikaliska historia med drill och house som stöttepelare. Ett album konstruerat och uppbyggt på hans fem musikaliska succéer till verk för att ge liv till Yeezus, de tio mest fokuserade låtarna han hittills släppt och den mest genomgående dokumentation av vem och vad Kanye West är." Till recensionen.

 

ANNONCE