Nyhet

R&B-stjärnor till Way Out West

Två nya akter klara varav en samlat på sig elva grammys.

Alicia Keys slog för 13 år sedan igenom med Fallin' som blev en megasuccé. Den låg på skivan Songs In A Minor som bland annat sålde sex gånger platinum i staterna, plus att kritikerna älskade henne. Hon har sedan dess inte fallit i glömska, men enligt vissa klivit av sin tron som den pianofjättrade R&B- och soulprinsessan hon en gång var. Hennes senaste skiva släpptes förra året och hette Girl On Fire och GAFFA:s recensent sade då detta:

"Någonstans mellan det klassiska pianot och reggaeton-beatsen har jag tappat bort Alicia Keys röst. Den mäktiga och obönhörligt starka stämman som varit det som alltid varit det primära. Som aldrig tillåtits sjunka tillbaks i ljudbilden." Läsa hela recensionen här.

Miguel är artist nummer två. Han hör hemma i samma neosoul och R&B-område som Keys fast med färre statyetter, sålda skivor och fans. Rent betygsmässigt så slog dock hans senaste skiva – Kaleidoscope Dreams – som kom ut förra året, an fler strängar än Keys senaste. Nära maxbetyg och med formuleringar som den nedanstående kan det komma att bli spännande att se.


"[...] den klassiska rock han fortfarande älskar har slagits om för att passa hans säregna R&B och kryddats med pop, med soul, med hiphop-influenser för att måla upp sitt egna verk och visa att individualism och egna idéer inte behöver tillhöra det förflutna." Läs hela recensionen här.

Way Out West sker 8 – 10 augusti och har sedan tidigare bokat Neil Young, The Knife, Cat Power, Tame Impala, Of Monsters And Men, Kendrick Lamar, James Blake, Beach House, Azealia Banks, med flera. Köp biljetter via GAFFA.se/live.

ANNONCE