Nyhet

Köp handskriven Billie Eilish-text – och bekämpa våld mot kvinnor

Det finns bara en upplaga av de handskrivna texterna, och nu finns de att köpa.

Annie Lennox från den berömda 80-talspopgruppen Eurythmics har samlat ett antal kvinnliga kollegor som auktionerar ut sina texter för att samla in pengar till hennes välgörenhetsorganisation, The Circle, som arbetar för att stoppa våld mot kvinnor.

– Jag har länge trott att musik kan bygga broar och föra människor samman, och det är fantastiskt att se dessa fenomenala kvinnliga artister stå sida vid sida med kvinnor runt om i världen som kämpar mot könsbaserat våld, säger Lennox i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: "Billie Eilish bär svenskt punkband på tröjan"


De handskrivna, signerade texterna är Billie Eilishs Your Power, Eurythmics egen klassiker Sweet Dreams (Are Made of This), Brandi Carliles Right On Time, Angelique Kidjos Agolo och Alicia Keys Fallin.

Auktionen är en del av Global 16 Days Of Activism, som inkluderar olika typer av samlingar för att bekämpa våld. Du kan buda på texterna fram till den 5 december, medan du kan anmäla dig till utlottningarna mot en avgift på tio dollar fram till den 15 december.

– Det är en fantastisk chans att ta del av musikhistorien som skapas, säger Raakhi Shah, VD för The Circle, och fortsätter:


– Vi är så tacksamma för Alicia, Angelique, Annie, Billie och Brandi och deras extraordinära generositet och stöd för kvinnor som utsätts för våld och övergrepp runt om i världen. Jag skulle uppmuntra alla musikfans att gå in på hemsidan och börja bjuda!

LÄS OCKSÅ: "Billie Eilish: 'Jag kunde ha dött'

ANNONCE