Nyhet

Metaltown avslöjar fler namn

Bokar grindcore-pionjärer.

Om lite drygt en och en halv månad öppnar Metaltown portarna till årets festival och nu fyller de på spelschemat med två stora akter från Storbritannien.

Första namnet ut är Napalm Death, ett grindcore-band som bildades i Birmingham för 30 år sedan. De släppte sitt debutalbum Scum 1987 och förra året kom deras 15:e album Utilitarian. Bandet är kända för att stå upp för sina ideal och för sina protester mot sociala orättvisor, och de anses vara några av skaparna bakom genren grindcore.

Andra bandsläppet för dagen är Carcass, ett death metal- och grindcore-band som bildades i Liverpool på 80-talet. Debutplattan Reek Of Putrefaction släpptes 1988 och hyllades av flera som ett mästerverk, trots att bandmedlemmarna själva inte var nöjda med resultatet. Sedan dess har bandet släppt ytterligare fyra album, där det senaste släppet kom 1996. Vid samma tidpunkt bestämde sig bandet för att splittras, men återförenades för några år sedan på begäran från allmänheten och nu arbetar de på sitt första album på 17 år.


Metaltown går av stapeln 4 juli och pågår i tre dagar på Göteborg Galopp. Festivalen har tidigare bokat bland annat Slipknot, Korn, Motörhead och Sabaton.

Köp biljetter via GAFFA.se/live.

ANNONCE