Nyhet

Putte I Parken ersätter skandalomsusat band

Ger plats åt hyllad rap-duo.

Karlstadsfestivalen har gått ut med att Labyrint inte längre ingår i spelschemat. Istället har de gjort plats för rap-duon Näääk & Nimo. Varför bytet gjordes är fortfarande oklart, men protesterna har inte låtit vänta på sig. På festivalens hemsida bombarderas arrangörerna av klagomål och några spekulerar i att anledningen bakom beslutet är drogrelaterad. Arrangörerna har dock inte kommenterat detta.

Medlemmarna i Labyrint har tidigare gått ut med ett öppet brev på Facebook där de förespråkar att cannabis borde legaliseras. De skrev bland annat följande:

"Tolerans är det vi behöver i Sverige. Med en högre tolerans och respekt för sina medborgare kan det även bli lättare att hjälpa folk ur missbruk istället för att låsa in dem. Ingen av oss romantiserar missbruk.".


Du kan läsa hela uttalandet här.

Näääk & Nimo, som ersätter Labyrint, har båda hyllats för sina senaste album och Putte I Parken blir deras fjärde bokade festival. Tidigare har de även nämnts som bokade akter på Siesta!, Bråvalla och Hultsfred.

Putte I Parken anordnas 3-6 juli i Karlstad och har tidigare bokat bland annat Håkan Hellström, Maskinen och The Sounds.


Köp biljetter via GAFFA.se/live

ANNONCE