Nyhet

This Is Hultsfred bokar tunga hiphop-namn

Fyller även på med indiepop, rock och metalcore.

När det bestämdes att Hultsfredsfestivalen skulle flyttas till Stockholm var det många som protesterade. För att garantera att Hultsfred skulle fortsätta att vara en festivalstad startades föreningen This Is Hultsfred för fyra veckor sedan och nu är de inne på sitt andra bandsläpp.

De omsusade hiphopparna Näääk och Nimo har omnämnts som två av de tyngsta namnen på den svenska hiphopscenen och har fått mycket beröm för deras liveakt. Både Näääk och Nimo släppte varsitt album i höstas som de fick fina recensioner för. Nimos album Till Slutet fick toppbetyg av GAFFAs recensent som skrev att "Det här är svensk hiphop i sitt esse".

Hiphopparna får sällskap av de prisbelönade indiepopparna Hurricane Love som gjort sig ett namn på Youtube och vann musiktävlingen Emergenza 2012.


Norrköpingsbaserade Drivvedsfolket dyker även de upp på This Is Hultsfred med sin rock-pop tillsammans med metalbandet I´d Name It Marla.

This Is Hultsfred hålls, som namnet skvallrar om, i Hultsfred 14-15 juni och har tidigare bokat Sator, The Indigo Clan, Jack Moy & Glöden och Partiet.  

ANNONCE