Nyhet

GUIDE: Här är veckans konsertmåsten

Vi tipsar om allt från leksaksnoise till rytande och ylande indiepop.

Bästa sättet att komma ur höstens snålblåst är att ställa sig i en folksamling, gärna framför en scen. Därför tipsar vi om var du ska gå på lokal för att uppleva veckans konsertmåsten.

Fuck Buttons – Kägelbanan, Stockholm, 14 nov

Hur kul är det att kolla in en duo som går bananas på leksakssynthar, leksakskassettspelare, ja allt som börjar med ordet leksak – och med dessa tillhyggen gör den mörkaste noisemusiken med klara postrocktendenser? Det är skitkul! Dessutom har Fuck Buttons gjort en av årets bästa plattor i form av Slow Focus.


Pixies – Münchenbryggeriet, Stockholm, 15 nov

Kultbandet virvlar inom Münchenbryggeriet höstmörkret. Indieikonerna släppte i somras Bagboy den första nya låten på nio år och följde upp det med att i september själva släppa EP:n EP-1 via bandets hemsida. Rytande, ylande gitarrer, dynamik till tusen och pop-hookar lär det vara gott om.

Jake Bugg - Münchenbryggeriet, Stockholm, 16 nov


Den 19-årige Nottingham-sonen Jake Bugg kliver upp på Münchenbryggeriets scen i Stockholm den 16 november. Hans enkla, gitarrdrivna rock har hyllats allt sedan den självbetitlade debutplattan dök upp förra året. Den skivan gled in på toppen av Storbritanniens albumlista och gjorde därmed Jake Bugg till den yngsta manliga soloartisten att inneha den placeringen. Uppföljaren, Shangri La släpps den 18 november och är producerad av demonproducenten Rick Rubin.

Woody West & WWDIS November Fest Part I & II – Pustervik, Göteborg, 16-17 nov

De två klubbarna intar Pustervik under två dagar och ställer till med festival under 16-17 november. Räkna med allt från stonerrock till electro-americana.


Lördagen 16 november spelar:

Dead Meadow

Psychrockarna Dead Meadow med bas i Washington, DC har varit en illa dold diamant på den hårdare psykedelikascenen. Aktuella med albumet Warble Womb kommer trion för att bjuda på mäktig liveshow. Enligt uppgift ett måste för fans av Brian Jonestown Massacre och Graveyard.


Jackson Scott

En amerikansk college-drop out som skriver låtar inspirerad av Syd Barrett och släppte sitt debutalbum Melbourne tidigare i år. En historia som går runt om Scott är att han fick kicken från ett jobb då han skolkade för att se en Ty Segall-spelning.

Daughn Gibson


Från kultförklarade debutplattan All Hell förra året till årets Me Moan på klassiska etiketten Sub Pop har Daughn Gibson släppt ifrån sig electro-americana med en djup barytonstämma.

Brokeback

Basisten i Tortoise, Douglas McCombs, sidoprojekt jobbar under namnet Brokeback och släppte i år albumet Brokeback And The Black Road. Stämningsfull noir-musik till den övergivna, ändlösa ökenvägen.


Söndag 17 november spelar:

Jacuzzi Boys

Från soliga Florida trampar garagerockarna Jacuzzi Boys på mot Pusterviksscenen. Fuzzpedal, tamburin och handklapp utlovas när låtar från det färska självbetitlade tredje albumet ska spelas upp. Förra året spelade trion på Park Lane under Way Out West.


Crystal Stilts

En salig blandning influenser som pressas genom ett lo-fi-noise-indie-filter i bästa DIY-anda. Med det nya albumet Nature Noir under armen kliver bandet upp på scenen redo att förse publiken med reverb, folk-pop och psykedelika.

Stödfesten för Kevin Williams och Tobiasregistret – Jazzhuset, Göteborg, 16 nov


Till förmån för Tobiasregistret och för att uppmärksamma Kevin Williams som har leukemi men som saknar en matchande donator för en benmärgstransplantation. Datumet för stödfesten är 16 november, platsen är Jazzhuset och klara artister är: José González, Hästpojken, Daniel Gilbert, The Naima Train, Theodor Jenssen och Joel Alme.

Fler intressanta spelningar:

J. Cole, 12 nov – Stockholm, Fryshuset


Yo La Tengo, 14 nov – Stockholm, Debaser Medis

Nickelback, 15 nov – Göteborg, Scandinavium

Petter och Sveriges Radios Symfoniorkester, 14, 15, 16 nov – Stockholm, Berwaldhallen


Serengeti, 15 nov – Göteborg, Fängelset

Daniel Adams-Ray, 15 nov – Karlstad, Nöjesfabriken

Iryas Playground, 15 nov – Stockholm, Debaser Medis


Köp biljetter via GAFFA.se/live.

ANNONCE