Nyhet

Isvaksbad med Tussilago

VIDEOPREMIÄR: Tussilago – Animal Garden.

Stockholmskvartetten Tussilago består av Pierre Riddez, Richard Renström, Samuel Lundin och Zacharias Zachrisson. Den 16 oktober släpps den namnlösa debut-EPn på den hippa och attraktiva labeln Ingrid. De spelade även med Ingrid-kollektivet under deras helkväll på Way Out West, tillsammans med bland andra Lykke Li, Miike Snow och Peter Bjorn And John. Tussilago blev också nyligen klara för den norska showcase-festivalen by:Larm. Det handlar alltså inte om vilka duvungar som helst som snart släpper sin debut.

Tidigare i år släpptes förstasingeln Farewell och nu är nästa, Animal Garden, här. Det är dessutom dags för videopremiär. Vi får följa med grabbarna i deras vardag, när de skejtar och badar isvak. Allt filmat som om det vore de där gamla semestervideorna som era pappor alltid skulle göra. Men här är det inte några pappor utan Tussilagos vänner Maceo Frost och Lionel Cabrera som skött all produktion.

– Våra polare Maceo och Leo följde oss under en månad med en 16 mm-kamera när vi turnerade och hängde runt. Animal Garden är en nostalgisk hyllning till livet och vår vänskap, säger Tussilago om videon till GAFFA.


Kikar ni in videon får ni också reda på historien bakom det söta bandnamnet, så sätt fart.

ANNONCE