Nyhet

PREMIÄR: Xenia Kriisin och stor kör skapar ljuv musik

Följ med under inspelningen av Hymn.

I slutet av september släppte Xenia Kriisins sin debutskiva Hymn, en platta som mottagits väldigt väl av kritikerkåren. Inte minst av GAFFAs recensent Camilla Astorga Díaz som gav den full pott, 6 av 6 stjärnor, och bland annat skrev:

"Xenia Kriisin lyckas med sin souliga, jazziga stämma få musiken att stampa och frusta. Det är svårt att inte trollbindas, att upprymt längta efter nästa ton trots att det egentligen inte är någon fart i musiken. Den pulserar långsamt och vilar tryggt i sin enkla uppbyggnad." Läs hela recensionen här.

Nu gläntar debutanten lite på dörren och låter oss alla ta en titt på hur det gick till när hon spelade in Hymn. Eller åtminstone delvis gick till. I klippet som vi premiärvisar idag får vi ta del av arbetet som den stora kören gör på skivans sista spår Hymn/Playing God. Det är en vacker, långsam video producerad av Escapisimo Productions. Xenia Kriisin själv väljer att rikta ett speciellt tack till Pelle och Anna, så då för vi det tacket vidare helt enkelt. Det hela är hur som arrangerat av Henrik Magnusson.

ANNONCE