Nyhet

Så bra var Jay-Z i Oslo

Läs GAFFAs recension, kolla in ett bildgalleri och se hela spellistan som uppladdning inför Globen.

På fredag gästar en av hiphopens allra största stjärnor Sverige och Stockholm. Men redan igår var han i Oslo och GAFFA Norge hade såklart en recensent på plats. Det verkar, minst sagt, som att han är nöjd. Spelningen får sex av sex stjärnor, och här är ett par översatta utdrag ifrån Tor Hernan Floors recension.

"Första delen av setet har betoning på låtar från Jays nyare skivor, självklart med ett fokus på Magna Carta… Holy Grail. Det känns stort att bara vara i samma rum som Jay-Z, men det är en lite baktung publik som tar emot det nyare materialet från scen. Först när Rick Rubin-producerade 99 Problems drönar ut ur stereon och Jay febrilt ropar efter respons börjar det hela att lossna. Från och med nu den går nästan varenda låt rätt upp i krysset."

"På Dirt Off Your Shoulders och Big Pimpin klickar det fullständigt för alla i Oslo Spektrum och den annars så stora lokalen blir plötsligt till en intim arena med riktigt många minnesvärda ögonblick. När Kanye West-produktionerna Niggaz In Paris och Runt This Town rullar ut från anläggningen, kompletterade med en nu dansande Timbaland, så är problemen från inledningen glömda sen länge. Mobilkamerorna blinkar, det rappas, vrickas, skriks, gråts, ropas, snurras och kastas öl som om det aldrig skulle komma en torsdag till Oslo."

Om du vill läsa hela den norska recensionen, hittar du den här. Och ett bildgalleri finns här.

Setlisten från Oslo-konserten:

Higher Intro

U Don't Know Crown

On To The Next On

Holy Grail

Fuckwithmeyouknowigotit

Beach Is Better

99 Problems

Picasso Baby

Dead Presidents II

Pound Cake

No Curch In The Wild

Tom Ford

Timbaland-set

Somewhere In America

Dirt Off Your Shoulder

Big Pimpin'

Nigga What, Nigga Who

I Just Wanna Love U (Give It 2 Me)

Niggas In Paris

Public Service Announcement

Clique

Run This Town

Extranummer:

Encore

Empire State Of Mind

Izzo (H.O.V.A)

Hard Knock Life (Ghetto Anthem)

ANNONCE