Nyhet

INVSN – den nya Invasionen

Dennis Lyxzén återvänder med nytt namn och nytt album i höst.

Dennis Lyxzén återvänder nu med INVSN (nya stavningen på Invasionen) vilket är det första livstecknet sedan han spenderade större delen av 2012 tillsammans med sina gamla bandkamrater i Refused på en uppmärksammad världsturné.

Efter de tidigare skivorna Saker Som Jag Sagt Till Natten och den punkiga Hela Världen Brinner är nu alltså västerbottningarna tillbaka med nytt material och än en gång med nytt namn. Invasionen, som ju hette The Lost Patrol tidigare (och tvingades byta på grund av stämningshot från det amerikanska bandet med samma namn) går nu istället under namnet INVSN. Varför de bytt namn och om det indikerar en ny riktning för bandet är dock oklart.

Men bandets pressrelease förklarar att den nya skivan går sin egen väg utan att snegla på rådande trender eller åsikter om hur man "ska" låta 2013. Bandet har försökt synliggöra ett utanförskap genom kompromisslösa låtar med namn som Västerbotten, Hatet och Ner I Mörkret.


Just Ner I Mörkret är även den första singeln vilken släpps 20 september. Efter det ger sig bandet iväg på en USA-turné i oktober, och den 20 november släpps alltså det självbetitlade albumet INVSN.

ANNONCE