Nyhet

MISSA INTE: Månadens konserter på Debaser

Ny månad betyder nya konserter på Debaser i Stockholm. Och denna gång bjuder de på allt ifrån underground hiphop till fängslande pop från Belgien.

INVSN – 2 februari

INVSN leder oss genom politiska världsfiaskon, men aldrig utan att överge hoppet om en ljusare horisont och imorgon intar bandet Bar Brooklyn med det nya albumet Let The Night Love You. Med bandmedlemmar från Refused, Masshysteri och Deportees står de på en solid grund av västerbottnisk begåvning; spetsat av ledsång från både Sara Almgren, Christina Karlsson och Dennis Lyxzén.  

Kimchii + Myd + Black Mamba – 3 februari


Fredagsklubben på Debaser blir extra speciell när artisten och producenten Kimchii bjuder på ett liveset med specialdesignade visuals samt gästspel av det franska fenomenet Myd. MYD är en minst sagt överraskande karaktär vars expertis är att få folk att dansa på olika sätt. Han påbörjade sin internationella karriär som en del av bandet Club Cheval, men visade sedan upp sin talang för dansant produktion när han samarbetade med artister som SCH och Kanye West.

Tamino – 5 februari

På söndag blir det pop sprängfylld med spår av allt från arabisk musik till Bowie, Nick Cave och kanske till och med lite Bach när den 21-åriga artisten Tamino, med belgiskt, egyptiskt och libanesiskt ursprung kommer till Debaser. Med sig som support har han den belgiska kompositören, sångerskan och multiinstrumentalisten Dienne som skapar sina låtar och ljudlandskap utifrån bilder och historier som spelas upp bakom hennes ögon.


Jedi Mind Tricks – 6 februari

Vinnie Paz har varit en av de mest uppmärksammade och intressanta figurerna i hip hop-världens undergroundscen under 25 år och den 6 februari återvänder han till Debaser med ett nytt album i bagaget där Method Man, M.O.P., ILL Bill och DJ Muggs medverkar. Detta verkar även vara artistens sista turné någonsin enligt ett meddelande på Instagram: ”There is a strong possibility that this will be the end of the road for me as far as touring is concerned. I’ve spent my entire adult life on the road, so it’s time for me to stay home in Philly and put all my energy into making records, merch, etc, etc. I’ll see y’all soon.”

Dina Ögon x 2 – 25-26 februari


Gradvall har redan utnämnt albumaktuella Dina Ögons senaste singel Mormor till årets bästa låt och den sista helgen i februari förgyller bandet Debaser med två utsålda konserter. Anna Ahnlund, Christopher Cantillo, Daniel Ögren och Love Örsan har haft fyrtio fingrar med i spelet på ett oändligt antal svenska rock-, jazz-, soul- och popprojekt, skivor, turnéer och hemlighetsmakerier. Sinsemellan har de spelat ihop i olika konstellationer och backat upp varandra, kompat ytterligare andra i en form eller en annan i mer än ett årtionde, men nu går det nog att säga att de har koagulerat till en mer lysande kvartett än vad som utkristalliserats av något av alla de upptåg de varit inblandade i.

LÄS OCKSÅ: Viagra Boys ansluter till Way Out West

ANNONCE