Nyhet

Kristian Gidlund död

Musikern och journalisten blev 29 år.

Sugarplum Fairy-trummisen och journalisten Kristian Gidlund har gått bort. Detta efter en tids kamp mot en obotlig magsäckscancer. Han blev 29 år gammal.

På Kristian Gidlunds uppmärksammade blogg I Kroppen Min skrev hans familj följande under tisdagskvällen:

"Tisdagen den 17 september strax före klockan 15 tystnade Kristians penna. Kampen har varit hård och på alla sätt ojämn. Men vad hans fiende inte visste var att den angripit en människa med ett mycket stort hjärta, ett hjärta som rymde oändligt med kärlek till de sina. Det hjärtat var även starkt fysiskt och lät sig inte besegras utan kamp.


Med detta inlägg, som blir det sista, så vill vi i Kristians närmaste familj tacka för det stora stöd som visats honom genom denna blogg. Vi önskar nu att få sörja och bearbeta Kristians minne i stillhet."

I Kroppen Min kom även att bli en bok, I Kroppen Min: Resan Mot Livets Slut Och Alltings Början. GAFFAs Fredrik Franzén läste.

"Det blir en berättelse som berör oss alla – om början och slut, om avundsjuka och medlidande, om att känna sig ensam och om att känna sig älskad, om hur vårt barn-jag lever kvar inom oss medan vi skrumpnar och dör."


Kristian Gidlund var även under en tid skribent för GAFFA. Det är med stor sorg vi tar till oss det här och alla våra tankar går till Kristian Gidlunds nära och kära.

Hej då Kristian.


ANNONCE