Nyhet

Lyssna på Korallrevens nya singel

Återkommer med ny popdänga som andas Karibien.

Under 2010 och 2011 hördes Marcus Joons och Daniel Tjäders alter-ego Korallreven på varenda indieklubbs dansgolv. Efter singlarna The Truest Faith och As Young As Yesterday fick de en hajp. En välförtjänt sådan, och när så debutalbumet An Album By Korallreven släpptes 2011 fortsatte bara fanskaran att växa. Och det hela applåderades fram av en hyllande kritikerkår.

GAFFAs recensent Fredrik Thorén gav albumet 4 av 6 stjärnor och skrev bland annat så här:

"Korallreven är något eget, men det är också en hyllning till popstjärnorna som en del av duon, journalisten Marcus Joons, åkte tvärs över världen för att intervjua och försöka förstå och komplicera. Nu åkte Joons, själv med deltidsjobbet popstjärna, till ön Samoa för att hitta inspiration för att färdigställa albumet. Låttitlarna låter som drinken Sex on the beach. As Young as Yesterday, Loved-Up, Sa Sa Samoa, Keep Your Eyes Shut, Honey Mine, A Surf on Endorphins, Comin' Down. De låter precis som de ser ut. Och det är tvärtom vad man skulle kunna tro inte trist att lyssna på de gamla singlarna igen – alla finns här."

Sedan dess har det dock varit tämligen tyst från duon, tills idag det vill säga. För nu är det dags för en ny singel. Låten, som heter Try Anything Once, är återigen en karibiskt osande popdänga, med tydliga baleariska inslag. På singeln hörs också japanska Cornelius röst, ett högst trevlig inslag. Lyssna på låten nu!

ANNONCE