Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Punk! Indie! Post-metal! Kolla in helgens största musikupplevelser.

Oj, oj, oj, den svenska musikscenen spänner sina muskler rejält den här veckan. Det finns ett riktigt bra utbud av mer eller mindre briljanta artister och band. Här är GAFFAs tips.

JONAS BERGSTEN

Med ett purfärskt album i ryggen entrar Jonas Pusterviks scen och Göteborg. Bergsten slog igenom med dunder och brak tidigare i år med singeln Snutansikte. Fun fact: Pärlan Surf från 2012 började plötsligt att cirkulera på Youtube efter att Jonas syster Kajsa lagt ut den utan att fråga Jonas om det var okej. Det var nog en god idé av Kajsa då den fick mycket positiv feedback.

Pustervik, Göteborg, lördag 17 oktober

ALONZO & FAS 3 + THE HIVES, KSMB, TEDDYBEARS och STOCKHOLMS NEGRER

Punkfest! I det närmaste i alla fall. Det är inga trista band som kör en miniturné längst med kusten genom Skåne, Halland och Göteborg. Det legendariska punkbandet KSMB återförenades tidigare i år under Bråvalla-festivalen i Norrköping. Spelningen var en hyllning till den avlidne originalmedlemmen Lars "Guld-LarsJonsson. På hemvägen från den exklusiva spelningen på Bråvalla tog KSMB vägen förbi Debaser Strand i Stockholm där Alonzo & FAS 3 samlade ett gäng från Sveriges yttersta musikelit. Och nu är det alltså snart dags igen. Inte missa.

Kajskjulet, Halmstad, fredag 16 oktober
Sticky Fingers, Göteborg, lördag 17 oktober

THE VACCINES

Ursäkta språket, men helvete vad bra The Vaccines är. Släppte tidigare i år albumet English Graffiti. Det London-baserade bandet bildades för fem år sedan och tur är väl det. Sedan bandets födelse har de hunnit med att släppa tre album. Nu är bandet ute på turné och lirar två gånger i Sverige.

Debaser Medis, Stockholm, fredag 16 oktober

Pustervik, Göteborg, söndag 18 oktober

KORALLREVEN

Duon lägger ned, men än finns fortfarande chansen att se dem en sista gång. De kommer att göra några sista exklusiva spelningar innan det blir farväl.

Om nedläggningen säger de själva att:

"Det har varit en trippig resa, en dröm som gått i uppfyllelse, en dröm som krossats. Rätt så otroligt hur Korallreven, med sitt konstiga svenska namn, fick en snöbollseffekt och gick från sovrumsinspelningar i Stockholm till huvudakt på USA-turné, festivaler runt om i Europa, fantastiska samarbeten, och all denna kärlek vi känt från alla håll. Det har varit magiskt, men det finns en tid för allt, och även ett slut för allt, också för Korallreven".

Babel, Malmö, fredag 16 oktober

Debaser, Stockholm, lördag 17 oktober

Missa inte heller dessa godbitar:

EMIL JENSEN

Södra Teatern, Stockholm, lördag 17 oktober

DEN SVENSKA BJÖRNSTAMMEN

Parken i Halmstad, Halmstad, lördag 17 oktober

GRAVEYARD

Münchenbryggeriet, Stockholm, lördag 17 oktober

KB, Malmö, fredag 16 oktober

ANDERS F RÖNNBLOM

L'Orient, Linköping, fredag 16 oktober

Skottvångs Gruva, Mariefred, lördag 17 oktober

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE