Albumrecension

Korallreven: Second Comin'

Second Comin' - Korallreven

Korallreven

Second Comin'

Duons skimrande pop har fått en mer dansant och mörk underton.

Korallreven har tagit god tid på sig att färdigställa sitt andra album Second Comin' och sedan fullängdsdebuten An Album By Korallreven har duons skimrande pop fått en mer dansant och mörk undertron, men det går fortfarande att höra skvalpet, skimret och de mjuka popvindarna från förr.

Denna skiva har dock en personligare prägel och ljudbilden ger inte samma starka Sincerely Yours-vibbar, även om förra årets singel Try Anything Once bubblar av samma lekfullhet som skivbolagets framgångsrika popduos. Den avgörande skillnaden är att spår som svala Limitless ger större utrymme för eftertanke – inramningen påminner om David Bowies melankoliska A New Career In A New Town från 1977 års klassiker Low. Atmosfäriska Alone In Shinjuku ger samma regntunga känsla.

På många sätt är detta album fantasifullare än debuten och ljudbilden är inte lika förankrad i föregångarens ljudmässiga storslagenhet. Marcus Joons och Daniel Tjäder gör dessutom större väsen av sig och det finns en vilja att röra sig framåt. Här möts pop och house på ett sätt som känns både nyskapande och spännande. De nya infallsvinklarna förstärks genom att blanda lättsamhet med allvar, och utmärkta singeln Death Is Not For Us bevisar att elementen fungerar alldeles utmärkt tillsammans.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE