Nyhet

Monica Z-Edda går vidare med dansföreställning

The Feeling Of Going fokuserar på toner från Sigur Rós Jónsi.

The Feeling Of Going är ett nytt visionärt verk av den brittiske koreografen Ben Wright skapat med Skånes Dansteater för Malmö Opera. Föreställningen framförs av Skånes Dansteater med Malmö Operaorkester, en kör och som solist hörs Edda Magnason, som även just nu är ytterst aktuell på vita duken som Monica Zetterlund.

Musiken till föreställningen består av albumet GO av Jónsi Birgisson känd från Sigur Rós, vilket framförs i sin helhet i nytt arrangemang av Malmö Operaorkester ledd av Jonas Nydesjö.

Ben Wright har tidigare koreograferat många opera- och teateruppsättningar både i Sverige, och runt om i världen. För Malmö Opera har han bland annat koreograferat Macbeth, Dead Man Walking och Faust. Utöver det har han även koreograferat uppsättningar för bland annat Toulouse Opera, Scottish Opera och The Metropolitan Opera i New York.

Så här förklarar Skåne Dansteater känslan i The Feeling Of Going:

"Att gå in i drömsömnen är att gå in i ett mellanrum. Ett föränderligt landskap öppnar sig och sången lockar fram ett fantasifullt överflöd av liv: dansarna ger kropp åt minnen, förhoppningar, hemsökelser och vilddjur."

The Feeling of Going har premiär på Malmö Opera den 26 oktober och sedan följer 12 föreställningar.

ANNONCE