Nyhet

by:Larm fyller på med artister

Tre svenska artister bland de nya bokningarna – LCD Soundsystem-profil visar upp sig.

Idag presenterar by:Larm ytterligare 16 band som är bokade till den norska branschfestivalen i slutet på februari. Musikstilarna sträcker sig från svensk soul till norsk punkrock men alla bokningarna har gemensamt att de är intressanta och starka akter med internationell potential, enligt festivalledningen.

För svensk del är Jenny Wilson, Könsförrädare och Naomi Pilgrim på listan. Det verkar som om det är festivaler som gäller för Wilson, igår blev det offentligt att hon även ska spela på Roskilde-festivalen i sommar. Förra året släppte Jenny Wilson skivan Demand The Impossible, skivan handlar bland annat om sångerskans erfarenheter av sin cancer, läs mer här. Jenny Wilson kom i toppen av nomineringsligan för årets Grammisgala med sju nomineringar.

Könsförrädare beskrivs av by:Larm som vulkanen Eyjafjallajökull, omöjligt att uttala men något som du inte kan missa. Luleå-kvartetten spelar indiepop med sådant ursinne att liknelsen med Sonic Youth inte alls känns konstig. Under året har det blivit både festivalspelningar på exempelvis Way Out West och debutsläpp producerat av Mattias Alkberg, läs recensionen av Curse All Law.                                                


Naomi Pilgrims fanskara har växt stadigt sedan hennes singel No Gun dök upp i oktober förra året. Tidigare har Pilgrim försörjt sig som körsångerska bakom Lykke Li, Anges och Christan Falk men gick alltså slutligen sig egna väg, kolla in när Naomi Pilgrim väljer ut sina favoritvideor här på GAFFA.

Under festivalen som äger rum 26 februari till 3 mars ska även Nordic Music Prize delas ut som förra året bärgades av First Aid Kit. Systrarna Söderberg är sedan tidigare bokade för att spela på årets upplaga.

Igår blev det också klart att James Murphy från LCD Soundsystem kommer till by:Larm för att hålla föredrag och riva av ett DJ-set i Kulturhuset. Murphy har dessutom producerat för bland andra Yeah Yeah Yeahs och Arcade Fire.


Här är hela listan:

All We Are (NO)
Arif (NO
Beastmilk (FIN)
Daniel Kvammen (NO)
Danny Maroc (NO)
Erlend Øye & Hjálmar (NO/ICL)
Hanne Kolstø (NO)
Iampsyencefction (NO)
Jenny Wilson (SE)
Klish (NO)
Könsförrädare (SE)
Naomi Pilgrim (SE)
Onklp & De Fjerne Slektingene (NO)
Sigurd Julius (NO)
Seinabo Sey (SE)
Team Me (NO)
The Wolves (NO)

Och fler akter är att vänta.


ANNONCE