Nyhet

King Krule, Damien Jurado och Boys Noize till Sverige

KONSERTNYTT: Fem spännande namn mot landets scener.

Sick Puppies

En grupp som fyller samma kostym och dräkt som Foo Fighters, där melodier backas upp av ett tungt gung, en kombination som i det närmaste är oslagbar. Som support till Sick Puppies under dessa tre kvällar kommer vi att få möta dans/rock-crossovern The Feud som har sitt ursprung i Lancaster i Storbritannien. 

10 april – Stockholm, Klubben – Fryshuset
11 april – Linköping, Konsert & Kongress
12 april – Göteborg, Sticky Fingers


Tim Hecker

Kanadensisk kompositör och ljudkonstnär som under det sista decenniet byggt upp ljudlandskap fyllda av dissonanser, oljud och smärtande vackra melodier. GAFFAs Mats Almegård om hans senaste Sverigespelning: "Att National Public Radio utsett honom till en av de mest intressanta kompositörerna under 40 känns orättvist en sån här kväll. Just efter hans spelning känns han som den mest intressanta kompositören idag. Punkt."

6 april – Stockholm, Södra Teatern


Damien Jurado

Nu är Jurado återigen skivaktuell med nysläppta Brothers And Sisters Of The Eternal Son. Det är fortfarande samma lågmälda detaljer och egensinniga anslag samt subtila vackra texter som vi är vana vid. Det är fortfarande återhållsamt, fängslande och oroande på samma gång.

29 maj – Babel, Malmö
30 maj – Södra Teatern, Stockholm


Boys Noize

Alex Ridha, mer känd för världen som Boys Noize, blandar friskt mellan flera olika musikstilar, så som hiphop, disco och självklart även heavy noise och electro house. Redan vid debuten Oi Oi Oi, som kom ut 2007, stod det klart att Ridha hade skapat sitt egna unika sound.

7 juni – Debaser Medis, Stockholm


King Krule

2013 släppte King Krule äntligen den efterlängtade debutskivan 6 Feet Beneath The Moon på XL/True Panther. Skivan älskades av The New Yorker, Pitchfork, Q och GAFFA hyllade ett verk som den blott 19-årige Archy Marshall ligger bakom. En av de verkligt originella rösterna I dagens musiklandskap.

13 april – Stockholm, Debaser Strand


ANNONCE