Nyhet

Velvet Underground-ikon till by:Larm

Oslofestivalen presenterar huvudakt.

För tredje året i rad presenterar Red Bull Music Academy (RBMA) ett fullspäckat program på den norska musikkonferensen och festivalen by:Larm som går av stapeln i Oslo den 26 februari-1 mars. Ett av de stora namnen på by:Larm i år är John Cale som startade The Velvet Underground tillsammans med Lou Reed 1964.

Cale var en stark musikalisk drivkraft i bandet men lämnade efter det andra albumet. Efter avhoppet producerade han skivor för bland annat Nico och The Stooges. Sitt första soloalbum släppte han 1970 och sedan dess har han fortsatt att ge ut egna album. 1990 återförenades Cale med Reed för att spela in albumet Songs For Della som en hyllning till Andy Warhol. Han var även med i en återförening av The Velvet Underground i början på 90-talet.

På by:Larm kommer Cale att medverka i en frågesession. Några svenska artister som ska uppträda på festivalen, vars spelningar är öppna för offentligheten, är Sibille Attar, Oskar Linnros, Panda Da PandaFirst Aid Kit, Kate Boy, Jenny Wilson, nya stjärnskottet Seinabo Sey och många fler.

ANNONCE