Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Ladyfest, hiphop och en dos ''nertempo-minimalism''.

Danny Brown – Nalen, Stockholm 7/3

Danny Brown kommer från USA:s trasigaste stad, Detroit. Svåra förhållanden i hemstaden är något som ofta speglar rapparens texter med teman som fattigdom, droger och våld. Han har tidigare besökt Sverige ett antal gånger, bland annat för en hyllad spelning på Way Out West förra året. Nu återvänder han med sitt senaste album Old i ryggen.

FESTEN – Moriska Paviljongen, Malmö 8/3

På lördag anordnar Ladyfest Malmö, Klubb Utopin och Klubb Tomboy för tredje året i rad FESTEN på Internationella Kvinnodagen. Det blir en fullspäckad kväll med samtal, scenkonst, konserter och dans. PlanningtorockCellar Door Meets Fiction och Tiffany Kronlöf är några av dem som intar scenen denna afton. 

Bo Kaspers Orkester – Lisebergshallen, Göteborg 8/3

Med en blandning av jazz och latinamerikanska influenser har Bo Kaspers Orkester skapat en egen genre på den svenska popscenen. Över två decennier har de spelat ihop och producerat tio album och två samlingar som sålt över 1,5 miljoner exemplar. I och med Bo Kasper Sundström medverkan i TV4s program Så Mycket Bättre hösten 2013 utökar bandet även sin repertoar med tolkningar av de andra deltagarnas hits.

Darkside – Debaser Medis, Stockholm 9/3

Nicolas Jaar och Dave Harringtons musik har fått benämningen "nertempo-minimalism" av Pitchfork. Nertempo ja, minimalism njaae – för går man ner sig i duons verk öppnas nya världar, nya ljud och plötsligt sitter man med polyfonisk panik. Kanske beroende på att det är ens egen hjärna som hittar på fortsättningen. Psykedeliskt värre, med andra ord. 


Earl Sweatshirt – Debaser Strand, Stockholm 9/3

Tillsammans med bland annat Tyler The Creator, Domo Genesis och Frank Ocean tillhör 19-årige Earl Sweatshirt hiphop-kollektivet Odd Future (OFWGKTA) från Los Angeles. På hans debutalbum Doris som släpptes i somras lyckas han skapa en unik hiphop-upplevelse. Han gör det med ett säreget och släpigt sound, målande och träffsäkra textrader och en tillbakalutad och finpolerad produktion.

Fler intressanta spelningar:

Tribulation – Truckstop Alaska, Göteborg 8/3

You Me At Six – Fryshuset, Stockholm 9/3

Gavin Degraw – Annexet – Stockholm 9/3

ANNONCE