Nyhet

Mattias Alkberg släpper zombieskiva

Efter begravningen väntar livet efter döden.

Förra året släppte forne The Bear Quartet-frontmannen skivan Mattias Alkbergs Begravning, under samma bandnamn. Och frågan är såklart vart man tar vägen efter sin begravning. För Alkberg verkar svaret ha blivit "till livet efter döden", eller möjligtvis "till de levande döda". För projektet han jobbat med på senare tid – och som bär frukt i början på nästa år – handlar nämligen om zombier. 

Råd Kjetil Senza Testa skrev under 2013 musik till en teaterpjäs med namnet Utbrott. Den handlade mycket riktigt om ett zombieutbrott och spelades på Profilteatern i Umeå. En hel del av materialet som de från början skrev kom inte med i pjäsen men de kände att de hade något där, och ville göra något mer av det.

– Kanske kunde vi göra en skiva med det temat tänkte vi, och tog kontakt med Mattias för att han är en av Sveriges bästa textförfattare. Men också för att vi visste att han tyckte att zombietemat var nåt intressant, säger RKST i ett pressmeddelande.

Sagt och gjort. Materialet spelades in på nytt, nu med texter skrivna och insjungna av Mattias Alkberg och 7:e februari släpps skivan Levande Död I Norra Norrland på det lilla bolaget Lamour.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE